Lihamestarin premium lasagne

Tässä lassessa ei lihaa ja juustoa säästellä.

Ainekset

1 dl rypsiöljy

2 kg premium naudan jauhelihaa

2 dl oliiviöljyä

4 kynttä valkosipulia hienonnettuna

1 porkkana raastettuna

1 iso sipuli hienonnettuna

100 g tomaattipyre

Chiliä maun mukaan

1 litra lihalientä

5 dl maitoa

4 kanamunan keltuaista

Suolaa ja mustapippuria

1 puntti lehtipersiljaa

1 paketti lasagnelevyjä

1 kg mozzarellajuustoa revittynä

250g parmesanjuustoraastetta

Valmistusohje

Ruskista jauheliha kunnolla rypsiöljyssä tarvittaessa muutamassa erässä.

Toisessa pannussa keskilämmöllä kuullota sipuli, valkosipuli ja porkkana arviolta 10 minuutin ajan. Lisää tomaattipyre ja jatka vielä 5 minuuttia.

Yhdistä ruskistettu jauheliha ja kasvikset isoon kattilaan ja sekoita. Lisää lihaliemi ja halutessasi chiliä. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia välillä sekoittaen. Laita uuni päälle 175 astetta.

Lisää paksuhkoon lihakastikkeeseen puolet maidosta ja anna seoksen kiehua hiljalleen haihduttaen nestettä. Lisää toinen osa maidosta ja anna kiehua hiljalleen haihduttaen nestettä. Kun kastike on paksua, ota pois liedeltä ja sekoita keltuaiset joukkoon muodostaaksesi emulsion. Mausta suolalla ja mustapippurilla makusi mukaan. Hienonna lisäksi lehtipersiljapuntti.

Kokoa lasagne vuokaan seuraavassa järjetyksessä: Pohjalle kastiketta, lasagnelevyjä, kastiketta, mozzarellajuustoa, persiljaa ja lasagnelevyjä. Toista tämä järjestys, kunnes ainekset ovat loppu ja vuoka täynnä. Laita vielä parmesanjuusto päällimmäiseksi.

Paista lasagnea noin 35-40 minuuttia ja kunnes pinta on kullanruskea. Anna vetäytyä 15 minuuttia ja tarjoile.