Lihamestarin premium liha-makaronilaatikko

Ainekset

5 dl makaronia

1 sipuli

Rypsiöljyä paistamiseen

500g premium naudan jauhelihaa

2 tl suolaa

½ tl mustapippuria

Munamaito:

9 dl maitoa

3 munaa

Kuorrutukseen:

150g tai 4 dl hyvää juustoraastetta, esim. Valio Juustomestarin cheddar

Valmistusohje

Laita uuni kuumenemaan 130 asteeseen. Keitä makaronit pussin ohjeen mukaan. Valuta makaronit, huuhtele kylmällä vedellä ja siirrä sivuun odottamaan. Kuori, pilko ja freesaa sipuli pienessä määrässä öljyä keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Siirrä sipulit sivuun odottamaan.

Ruskista jauheliha kuumalla pannulla, lisää mausteet ja sipulit joukkoon, sekoita.

Sekoita munamaito kulhossa. Lisää ruskistettu jauheliha ja valutetut makaronit. Sekoita ja kaada uunivuokaan. Paista 140-asteisesssa uunissa noin 50 minuuttia. Ota laatikko uunista ja laita uuni lämpenemään ylälämmölle 250 asteeseen. Ripottele juustoraaste laatikon pinnalle ja paahda vuokaa ylätasolla 8 minuuttia tai kunnes pinta on rapea ja ruskea.