Lihakauppa Roslund

EST. 1935

Lihakauppa Roslund on vuonna 1935 perustettu perheyritys. Perheyrityksen tarina alkoi kuitenkin jo kieltolain aikaan vuonna 1920 kun Karl ja Olga Roslund perustivat ravintola Franciskanerin Iso Roobertinkadulle Helsinkiin. 1930-luvun alussa Karl menehtyi äkillisesti ja samalla myös Roslundien ravintolatoiminta loppui. Jäätyään leskeksi ja kahden pojan yksinhuoltajaksi Olga päätti perustaa oman juustomyymälän Helsingin Vanhaan Kauppahalliin ja näin Lihakauppa Roslundin tarina sai alkunsa. Kymmenen vuotta perustamisen jälkeen Olgan poika Holger Roslund aloitti lihakaupan. Liha- ja juustomyymälät toimivat rinnakkain aina vuoteen 1960 asti ja vuonna 1968 siirtyi yritys Holgerin pojalle ja yrityksen nykyiselle omistajalle Karl-Eric Roslundille. Karl-Eric laajensi taas toimintaa aloittamalla ensin leikkelemyynnin 70-luvun puolivälissä ja tukkukaupan vuonna 1987.
Tänä päivänä yrityksen palveluksessa toimii jo neljäs sukupolvi ja toimintaa on taas laajennettu myös ravintola-alan puolelle, siihen mistä kaikki sai alkunsa. Vuonna 2012 avattiin Teurastamon alueella uuden aallon lihakauppa, Teurastamon Portti, josta saa tutun lihakaupan valikoiman lisäksi herkullista kotiruokalounasta sekä lounasajan jälkeen Josper-hiiligrillissä valmistettuja lihaisia herkkuja. Vuoden 2013 alussa avattiin samalla konseptilla toimiva lihakauppa/ravintola uusittuun Hietalahden halliin.