Kuvaus
Oheisella reseptillä onnistut kinkun kanssa varmasti. Muista ottaa rennosti.
Ota kinkku huoneenlämpöön 3-4 tuntia ennen paistamista. Kinkun sisälämpö paiston alussa tulisi olla noin 10 astetta.
Asettele kinkku ritilälle uunipellin päälle. Kaada uunipellin pohjalle noin 1 cm verran vettä. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan eli kinkun oletettuun keskipisteeseen, mutta ei luuhun asti.
Paista kinkku noin 125 asteessa. Jos haluat kinkusta mehevähkön, se kannattaa ottaa uunista 75-asteisena. Jos pidät ylikypsän kinkun mausta, anna lämpötilan nousta 80-82 asteeseen.
Paistoaika on noin 70 minuuttia kinkkukiloa kohti. Ennen kuorrutusta kinkun on syytä antaa levätä ja jäähtyä muutama tunti.
Kuorrutus:
Kuori kamara ja rasva pois sekä sivele pinta sinapilla. Ripottele päälle korppujauhoja, esimerkiksi hapankorpuista saa pirteän maun kuorrutukseen. Viimeisen säväyksen paistokselle voi antaa neilikoilla. Ruskista kuorrutusta 225-250 asteen lämmössä noin 10 minuutin ajan tai kunnes pinta on kullanruskea.