Kuvaus
Premium tason murea ja suussa sulava Roslundin Petite tender pihvi kruunaa Pikkujoulujuhlasi!
Tallenna resepti, niin löydät ohjeet helposti uudelleen.
Tämä ihana menu maistuu taatusti kaikille!
PETITE TENDER PIHVIT
VAAHDOTETTU, KARAMELLISOITU VALKOSIPULI-HUNAJA VIU
VISKI-GLASEERAUSKASTIKE
PARMESAANI-TRYFFELI RANSKALAISET
PETITE TENDER FILEE
1-3 Petit tender filettä
Suolaa tai tryffelisuolasekoitetta
Mustapippuria
3–4 valkosipulin kynttä
Rosmariinin tai timjamin oksia
Voita
Appelsiinin kuorta
VISKI-HUNAJA GLASEERAUSKASTIKE
1/2 dl Worcestershire kastiketta
1/4 dl Balsamiviinietikkaa
1/2 dl Hunajaa
1/2 dl Viskiä
1/2 dl Soijaa
1 tl Tryffeliöljyä
Valmista viski-hunaja glaseerauskastike. Laita kaikki aineet kattilaan ja anna keittyä kasaan noin 8–10 min, niin että glaze on paksuhkoa.
Ota Petite tender fileet huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Kuivaa lihan pinta ja poista kalvot tarvittaessa terävällä veitsellä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Ruskista Petit tender fileet paistinpannulla molemmin puolin kauniin ruskeaksi, lisää voipalat, valkosipulin kynnet, appelsiinin kuori ja rosmariinin tai timjamin oksat. Valele fileitä voilla, ja paista noin 3–4 min. per puoli, ja kääri folioon vetäytymään (sisälämpötila noin 52 astetta).
Kun liha on vetäytynyt, levitä viski-hunaja kastike Petit tender fileille ja paahda kaasupolttimella, niin että glaseerauskastike karamellisoituu. Leikkaa lihat ja mausta vielä suolalla ja mustapippurilla.
Tarjoile parmesaani-tryffeli ranskalaisten, vaahdotetun hunaja voin ja vihannesten kera.
PARMESAANI-TRYFFELI RANSKALAISET
600 g jauhoisia perunoita (hyvin pestyjä)
Tryffeliöljyä tai tryffelisuolaa
Mustapippuria
80 g parmesaania raastettuna
Leikkaa perunoista 1–2 cm tikkuja. Perunoita ei tarvitse kuoria.
Kiehauta reilusti vettä isossa kattilassa, ja laita perunatikut kiehuvaan veteen noin 5–7 minuutin ajaksi.
Perunoiden tulee olla pehmenneitä ja lähes kypsiä, mutta ne eivät saa mennä rikki.
Valuta keitetyt perunatikut lävikön läpi, anna veden haihtua, ja kuivata huoneenlämmössä noin 30 minuuttia.
Siirrä perunatikut jääkaappiin tai pakastimeen viilenemään vähintään tunniksi.
Lämmitä rypsiöljy kattilassa tai friteerauskeittimessä 150 asteeseen.
Friteeraa perunatikkuja noin 5 minuuttia, kunnes peruna saa hieman väriä.
Poimi perunat öljystä siivilän tai reikäkauhan avulla ja anna jäähtyä ensin 30 minuuttia.
Lämmitä rypsiöljy kattilassa tai friteerauskeittimessä 180 asteeseen.
Friteeraa perunatikkuja noin 3 minuuttia, kunnes ne nousevat pintaan ja väri on kauniin kullanruskea.
Mausta ranskalaiset tryffeliööljyllä tai tryffelisuolalla, mustapippurilla ja parmesaani raasteella.
VAAHDOTETTU HUNAJAVOI
250 g voita
1/4 dl hunajaa
3 valkosipuliterttua
Suolaa
Mustapippuria
Aloita laittamalla valkosipulitertut kokonaisina öljytylle pellille, kypsytä 180 asteessa noin 30 min. Avaa ja leikkaa valkosipulitertut ja poimi karamellisoidut valkosipulinkynnet astiaan. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä, niin että sen väri muuttuu vaalean ruskeaksi, ja siivilöi talouspaperin läpi. Anna jäähtyä. Vaahdota jäähtynyt ruskistettu voi jääkuutioiden päällä, lisää joukkoon karamellisoidut valkosipulinkynnet, suolaa, mustapippuria ja hunajaa.
Tarjoile Petite tender filee parmesaani-tryffeli ranskalaisten, vaahdotetun hunaja voin ja vihannesten kera.
Herkullista ja maukasta pikkujoulua kaikille!
Petite tender filee on täydellinen valinta myös grillattavaksi!
Voit tilata kotiinkuljetettuna tai voit noutaa sen Teurastamon Portilta.